Van Dijk en Eger

Van Dijk en Eger ontwerpbureau, opgericht door Mathijs van Dijk (1950) en Arthur Eger (1950) in 1979 als ingenieursbureau voor productontwikkeling. Beiden hadden aan de TH Delft industrieel ontwerpen gestudeerd. Van Dijk was manager geweest bij Pelgrim kook- en verwarmingsapparaten. Eger had gewerkt bij de Stichting Academisch Rekencentrum Amsterdam. Het bureau hield zich bezig met uiteenlopende producten zoals fietsen, kinderzitjes, koffiezetapparaten en betaalautomaten. In 1986 fuseerde het met ingenieursbureau PI. Eger vertrok in 1996 en werd achtereenvolgens projectmanager van science center Da Vinci, directeur van Space Expo in Noordwijk en hoogleraar productontwerp aan de Universiteit Twente. Hij schreef onder andere voor het blad Product. Het bureau werd omgedoopt tot WeLL Design.


Deze biografie is afkomstig uit het boek ‘Visies op vormgeving, het Nederlandse ontwerpen in teksten deel 2: 1940-2000’ (2008) van Frederike Huygen. Voor deze biografie is gebruik gemaakt van de volgende bronnen:
– Eger, A. ‘Arthur Eger, sinds 1 mei 2003 hoogleraar Productontwerp bij IO, stelt zich voor’, CTW-Bulletin 2 (2003) 15.
– Groeneveld, R.P. ‘De innerlijke kracht van de ontwerper. De rol van intuïtie in het ontwerpproces’, Delft (proefschrift) 2006.