Bestuursleden

Elke den Ouden (1967) heeft een master Industrial Design Engineering van de Technische Universiteit Delft en een PhD in Technology Management van de Technische Universiteit Eindhoven. Zij heeft ruim 20 jaar in diverse innovatie gerelateerde functies gewerkt bij Philips. Sinds 2000 is ze in dienst van de TU Eindhoven in verschillende rollen, waaronder hoogleraar Business Process Design bij de faculteit Industrial Design. Zij heeft diverse publicaties op haar naam, zoals het boek ‘Innovation Design: Creating Value for People, Organisations and Society’.

Tet Reuver (1959) volgde haar opleiding aan de Design Academy Eindhoven (voorheen AIVE). Zij zat ruim 20 jaar in het managementteam van DAE. Ze was bestuurslid Dutch Design Week Eindhoven, hoofd jurylid Dutch Design Awards en jurylid Piet Zwart Prijs. Andere bestuursfuncties o.a. bij Het Zuidelijk Toneel (HZT), het Europees Keramisch Werk Centrum (EKWC) en lid adviescommissie Brabant C.

Timo de Rijk (1963) is kunsthistoricus en sinds 2016 directeur van Design Museum Den Bosch. Eerder was hij hoogleraar designgeschiedenis aan de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden, en bijzonder hoogleraar Design Cultures aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij maakte verschillende tentoonstellingen en verzorgde vele publicaties op het gebied van historisch en hedendaags design. De Rijk was hoofdredacteur van het Dutch Design Yearbook en voorzitter van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO).

Robert van Rixtel (1961) volgde zijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven (voorheen AIVE). Hij was lang bestuurslid van het Nederlands Archief Grafisch Ontwerpers (NAGO) en het Wim Crouwel Instituut, gaf tien jaar les op de DAE en was lid RvT van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO). Hij is de drijvende kracht achter de erfgoedreeks Roots en de website www.dutchgraphicroots.nl. Hij publiceert dagelijks online over design(erfgoed) via www.dutchdesigndaily.com. Hij is erelid van de BNO.

Hans Robertus (1952) volgde zijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven (voorheen AIVE). Hij werkte tien jaar bij Océ en twintig jaar bij Philips Design. Daarna was hij ruim vijf jaar directeur van de Dutch Design Week Eindhoven. Nu is hij o.a. bestuurslid van de World Design Forum foundation (WDF), docent aan de Erasmus Academy in Rotterdam (Design Thinking in het Publieke Domein) en bestuurslid van Stichting Stokroos.