Dutch Design Week – DDW

Dutch Design Week (voorheen Week van het Ontwerp) is een grootschalig en internationaal jaarlijks negendaags evenement in Eindhoven waarbij design in allerlei facetten centraal staat. Het evenement past in het streven van Eindhoven om zich te profileren als design- en technologieregio en het designklimaat verder uit te bouwen en te versterken. Waar Dutch Design Week in 2002 nog begon met 20 deelnemers, waren dit in 2012 meer dan 300 evenementen verdeeld over 83 locaties, waaraan ruim 1.500 ontwerpers deelnamen. Het evenement trok in dat jaar zo’n 200.000 bezoekers.
Enkele jaarlijks terugkerende onderdelen zijn de ‘Graduation Show’ met afstudeerwerk van de Design Academy Eindhoven en de expositie en prijsuitreikingen van de Dutch Design Awards.
Het evenement vindt jaarlijks plaats in oktober. Op tientallen plaatsen door heel de stad zijn exposities, lezingen, tentoonstellingen etc. te bewonderen. Programmalocaties zijn de Witte Dame, een aantal gebouwen op Strijp-S (waaronder het Klokgebouw), de TU/e, het Designhuis, TAC (Temporary Art Centre) en tal van kleinere locaties in de binnenstad. Het evenement is voor het overgrote deel gratis te bezoeken.

Archief
Het archief van de Dutch Design Week bevindt zich bij het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven en wordt hier momenteel ontsloten.

Archieven Vormgeversoverleg Eindhoven (VOE):
Walter van Hulst
Miriam van der Lubbe
Marcel Sloots
Simone de Waart
Yksi Ontwerp – Eduard Sweep en Leonne Cuppen

 


Bron: Wikipedia